Asbestikartoitukset

Teemme asbestikartoitukset yrityksille ja kotitalouksille koko Varsinais-Suomen alueella | Lieto, Turku

Liedon Asbestipalveluilla asbestityöt tehdään kokonaisvaltaisella toteutuksella Varsinais-Suomen alueella. Paitsi että suoritamme asbestin purkutyöt ja saneeraukset, teemme myös asbestikartoitukset. Kartoituksen tavoite on paikallistaa rakenteiden asbestia sisältävät materiaalit, määritellä asbestin määrä sekä arvioida, millaisia rakennukseen käyttöön tai mahdollisen remontin tekemiseen liittyviä haittavaikutuksia asbestilla on.

Ei remonttia ennen asbestikartoitusta

Remonttia, jossa tarkoitus on purkaa pintarakenteita, ei kannata aloittaa, mikäli talossa epäilee olevan asbestia. Paikalle tulee ensin pyytää kartoitukseen pätevöitynyt ammattilainen. Terveydelle vaarallista asbestia on käytetty 1920–1994-luvun rakennuksissa eristeenä ja sidosaineena esimerkiksi keittiöiden ja kylpyhuoneiden rakenteissa. Vaikka kylpyhuoneessa olisi tehty remontti vuoden 1994 jälkeen, kylpyhuoneessa täytyy silti tehdä asbestikartoitus: laatan alla olevaa laastia ei ole todennäköisesti poistettu kokonaan, mistä johtuen asbestia saattaa edelleen esiintyä rakenteissa. Sama sääntö koskee pitkälti kaikkia muitakin kohteita, kuten tapetteja ja maaleja. Täten, vaikka kylpyhuone tai muu kohde olisi tehty vaikkapa viime vuonna, se tulee silti kartoittaa!

Mikäli asbestia löytyy, on hyvä muistaa, että tällaisten kohteiden purkutöitä saa tehdä vain työsuojeluviranomaisen valtuuttama ammattilainen. Tilaa siis meidät paikalle! Palvelemme taloyhtiöitä, yrityksiä ja kotitalouksia asbestikartoituksissa sekä muissa asbestitöissä!

Ota yhteyttä